Gemilerin bulunduğu ve çalıştığı çevre koşulları nedeniyle, malzeme ve ekipmanlarda paslanma, aşınma ve kırılma gibi zamanlar vardır. Bu ahlak kuralları ile gemiler kullanım özelliklerini kaybederler. Aşınma ve korozyonu önlemek ve gemilerin ömrünü uzatmak için kaliteli bakım ve onarım ihtiyacı vardır. Onarım çalışmasının dikkatli ve temiz bir şekilde yapılması önemlidir. Karagöz Denizcilik, gemi boyama uygulamalarını yüksek kalitede yapmakta ve ömrünü uzatmaktadır. Profesyonel ekipler ve kaliteli malzemeler ile tüm boyama işlemleri mükemmel bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Gemi Boyası Kalitatif Olmalı
Gemilerdeki metal parçalar aşırı, ve en büyük tehlike nem ve oksidasyonun sebep olduğu çürüme ve pastır. Bu sorunların ortaya çıkmasını önlemek için, metal yüzeyler hava ile teması kesin olarak önlenmelidir. Bunu başarmak için, ağırlıklı olarak uzunlamasına olarak farklı kaplama malzemeleri kullanılır. Kaplama malzemeleri çok ekonomik değildir. Aynı zamanda yararlı değildir. Bu nedenle boya uygulaması tercih edilir. Boya, metal yüzeylerde koruyucu bir tabaka oluşturur ve aynı zamanda renklerle estetik bir görünüm sağlar. Boya yapılacak personel de bu konuda uzman olmalıdır. Karagöz Denizcilik bu süreci uzman kadrosuyla gerçekleştirmektedir. Boyamadan önce, geminin yüzeyi kir, toz ve yağdan iyice temizlenmelidir. Bu malzemeler tamamen temizlenmezse, boyanın yapışmasını önler ve boyayı daha sonra dökülebilir ve böylece paslanmaya neden olur. Kazıma, boya dökülmesini önlemek için de uygulanır. Patlatma için farklı araçlar ve yöntemler uygulanmaktadır. Gemi boyama işlemi, yüzey paslandığında veya mekanik olarak hasar gördüğünde ve aynı zamanda renk değiştiğinde, yüzeyde çatlak veya kabarık olduğunda yapılır.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gemi boyama işleminin gerçekleştirilmesinden önce boyaların kuruma sürelerinin dikkate alınması gerekmektedir. Boyaların kurutma süreleri ürünlerde veya bilgi kartlarında bulunmaktadır. Boyama yapıldığında kuruma süresi dikkate alınmalıdır. Boya uygulaması sırasında atmosferik durum planlaması da yapılmalıdır. Diğer bir deyişle, dış ortamda yapılırsa, hava durumu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Yüzey hazırlığı boyamadan önce yapılmalıdır. Her şeyden önce, yüzeydeki petrol ve yakıtın temizliğine dikkat edilmelidir. Yakıt veya yağın bulunduğu yüzey iyice temizlenmelidir. Temizlik için deterjan veya tiner kullanılabilir. Bu işlem daha sonra kazınmalıdır. Kazıyıcı, boyanacak yüzeydeki çentikler, çentikler, çizikler ve kirleri tamamen sökme işlemidir. Yüzeydeki tüm yabancı maddeler yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Daha sonra boyanacak yüzeydeki tozlar süpürme veya hava tutma ile temizlenmelidir. Yüzey daha sonra tekrar yıkanmalıdır. Pas ve tozsuz yüzey daha sonra boyamaya başlayabilir. Havanın sıcaklığı 10 ila 30 derece arasında olduğunda, resmin yapılması tavsiye edilir. Boya alanının tamamen kuru olduğundan emin olun. İkinci katın uygulaması yapılacaksa, yüzeye yapışan tozun temizlenmesi gerekir. Tüm bu işlemler Karagöz Denizcilik tarafından güvenle gerçekleştirilmektedir.